06 839 849 62

DISC ontwikkeltraject

DISC Ontwikkeltraject

Zelfkennis is de sleutel tot persoonlijke groei en effectieve communicatie

Zelfinzicht en inzicht in de ander maken hét verschil binnen alle aspecten van ons leven! De DISC-methode is daarbij een effectief instrument. Als gecertifieerd DISC-trainer ben ik officieel certified partner bij Q4 Profiles.

Wat is DISC en waar staat het voor?

DISC is een gevalideerde behoefteanalyse en brengt onze bewuste en onbewuste gedrags- en communicatievoorkeuren in beeld. DISC meet onze voorkeuren aan de hand van een gevalideerde vragenlijst.

DISC is géén persoonlijkheidstest omdat de uitkomsten niet vertellen wie je bent. Jij bent als mens natuurlijk veel meer dan een uitslag van een vragenlijst!

DISC geeft wel inzicht in jouw bewuste en onbewuste voorkeuren. In hoe jij je gedraagt en communiceert als je wel én niet onder druk staat. Ieder mens heeft een unieke persoonlijke combinatie en intensiteit van de 4 DISC kleuren. Deze kleuren noemen we temperamenten. Iedere kleur heeft zijn eigen temperament en eigenschappen. Deze zijn herkenbaar in ons gedrag.

In de afbeelding hieronder zie je dat DISC de kleuren inzichtelijk maakt door ze in te delen over 2 assen:

  1. Van boven naar beneden: taak versus mensgericht
  2. Van links naar rechts: indirect versus direct

Iedere DISC stijl is hiermee uniek. Iedereen heeft dus alle 4 de temperamenten ‘kleuren’ in zich. Alleen hebben we daarbinnen bepaalde voorkeuren ontwikkeld. Niemand is dus rood, geel, blauw of groen maar iedereen heeft een unieke eigen mix van de 4 kleuren.

DISC

DISC geeft inzicht!

Een DISC persoonlijke stijl profiel en een persoonlijk op-maat-gesprek erover geeft inzicht in:

  • Wat is je persoonlijke voorkeursstijl in communicatie?
  • Hoe is je natuurlijke gedrag?
  • Wat is je gewenste ofwel bewuste gedrag?
  • Hoe reageer jij als je onder druk staat?
  • Hoe is je onbewuste reactie in stressvolle situaties?
  • Hoe kan het dat ik snel een ‘klik’ of geen klik heb met iemand?

Met DISC breng je de sterkten, valkuilen en groeimogelijkheden van jezelf én anderen in kaart. Daarnaast geeft jouw persoonlijke DISC persoonlijke stijl profiel inzicht in waar je energie op pijl is en waar je energie lekt. Belangrijk om even bewust stil te staan bij je werk/privé balans, je natuurlijke oplaad behoefte en waar je nu staat.

Ook een DISC ontwikkeltraject (individueel of voor teams)?

Coaching (individuele coaching en teamcoaching)

Bij mijn coachingstrajecten ondersteun ik medewerkers en teams in het proces waarin zij zichzelf herontdekken. Door hen zich bewust te maken van onbewust gedrag en patronen. Zo kunnen ze zelf hun eigen verantwoordelijkheid nemen en er het échte gesprek over kunnen aangaan. Zo ligt er een solide basis waarmee ze zelfbewust(er) en effectiever opnieuw keuzes maken. Dit heeft een positief effect op de gezondheid en belastbaarheid van medewerkers en teams. En daarmee op de gezondheid van de organisatie!

Individuele coaching

Een 1-op-1-ontwikkeltraject met DISC geeft inzicht in de eigen sterkten, valkuilen en groeimogelijkheden van de individuele medewerker. Door dit zelfinzicht en inzicht in de ander ontwikkelen de professionals meer zelfwaardering, zelfvertrouwen en de kans om hun sterkten optimaal in te zetten. Dat versterkt de eigen persoonlijke positionering, onderling begrip en verdraagzaamheid. Dit heeft een positieve impact op het werkplezier. En we weten allemaal dat medewerkers die met plezier naar het werk gaan?….…. blijven langer, verzuimen minder en zijn ook nog eens veel productiever en duurzamer inzetbaar.

Teamcoaching

Bij teamcoaching staat plezierig en effectiever samenwerken voorop. Door te werken aan het (opnieuw) als team (re)connecten, een gezamenlijk beeld creëren. Waar gaan en staan wij voor als team en waar mogen wij elkaar als professionals op aanspreken? Dat doen we met een variété aan interactieve tools en praktische werkvormen.

Ilja

Ilja Goossens

Wegwijscoach

Graag stel ik me aan je voor. Ik ben Ilja Goossens, een warm, oprecht betrokken, prettig-recht-door-zee, creatief denkende vrouw met een resultaatgerichte en verbindende houding. Mijn achtergrond is Human Resources (HRM).

Zelfstandig coach

Sinds 2017 werk ik als zelfstandig coach, adviseur en sparringpartner voor de zakelijke markt. Hierbij begeleid ik verschillende werkgevers en hun medewerkers bij het realiseren van persoonlijke en professionele groei. Want iedereen wil (mentaal) gezond zijn en werk-, leef- en samenwerkplezier in zijn leven! Mijn motto is dan ook: IK OK, JIJ OK! en Je bent de keuzes die je maakt!

Ik gun het elk mens dat hij voelt én uitdraagt dat hij OK is. Want elk mens is uniek en heeft uniek potentieel. Sta voor je eigen sterkten vanuit het vertrekpunt IK OK, JIJ OK! en geef jezelf en de ander ruimte om te zijn wie je bent.

Je bent de keuzes die je maakt!
Alles wat we nodig hebben om ons gewenste (werk-) leven te leiden, is al in ons aanwezig. Ik geloof in de kracht van stilstaan en zelf, bewust, opnieuw kiezen. Om weer vooruit te kunnen. Dat je altijd opnieuw zelf kunt kiezen. Dat is voor mij vrijheid.

Call Now Button